Интернационални саеми

Пријави се за повеќе
информации од АППТ

Македонија во
странски медиуми

Српски
Бугарски
Албански
Англиски
Француски
Руски
Шведски
Полски
Холандски
Словенечки
Турски
Италијански
Хрватски
Чешки
Јапонски
Норвешки
Амерички
Австралиски
Германски
Дански
Израелски
Ирски
Фински
Белгиски
Косовски
Романски
Катарски

Информативни
патувања

Loading

3 days ago

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

ЈАНЕВСКИ: МОСТОВИ ЗА СОРАБОТКА ЗА УСПЕХ ВО ТУРИЗМОТ

Во организација на Стопанската комора на Македонија и УСАИД денеска во Скопје се одржа Форум на тема: „Стратешкиот развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка“, на кој учествуваше и директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски. Тој во своето излагање ги посочи многубројните проекти и активности на #АППТРМ што се реализирани во текот на 2018 година, кои ги оцени како мошне успешни, и ја нагласи потребата од доследна реализација на Програмата за наредната 2019 година.

Директорот Јаневски посочи дека за поефикасна работа во иднина е потребно да се градат мостови за соработка со Стопанската комора, со Светска банка и со институциите од областа на туристичкиот сектор.
На овој Форум зедоа учество и претставници на бизнис заедницата, владини функционери, како и домашни и странски експерти за развој на секторот туризам и угостителство. Се дискутираше за фактичката состојба во Македонија на тој план, како и за поддршката од страна на државата преку креирање нови туристички производи, услуги и алатки со цел #Македонија да биде атрактивна туристичка дестинација.
#MacedoniaTourism
... See MoreSee Less

View on Facebook