Насловна Uncategorized @mk Покана за работен состанок на 04.06.2018 година

Покана за работен состанок на 04.06.2018 година

Сподели

Почитувани,

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Ве поканува на работен состанок на ден 04.06.2018 година (понеделник) од 11 до 14 часот, во хотел Дрим во Струга, каде комисијата за субвенционирање на странски организиран туристички промет ќе изврши презентација на Правилникот и Упатството за субвенционирање на странскиот организиран туристички промет.

Целта на состанокот е запознавање на сите заинтересирани страни кои поднесуваат или планираат да поднесуват барања за добивање на субвенција по овој основ и нивно полесно аплицирање, како и запознавање со законските рокови, решавање на проблеми околу апликациите, правните поуки и останати работи кои се непосредно поврзани со оваа активност.

Дневен ред на презентацијата:

1. Презентација на Правилникот и Упатството за субвенционирање на странски организиран туристички промет;

2. Отворена сесија за прашања и одговори.

На заеднички интерес Ве очекуваме на работниот состанок.

Присуството е потребно да се потврди на следниот мејл:

subsidies@tourismmacedonia.gov.mk 

 Со почит,
Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија